Tärkeitä ohjeita ennen seikkailua

Ennen seikkailua lue tai kuuntele, mitä on tapahtunut Näpsälän käsityökaupungin tapahtumatoimistossa. Kaupunkiseikkailun reitillä kuljetaan omalla vastuulla. Kaupungin hyörinässä on tärkeää noudattaa liikennesääntöjä ja varovaisuutta. Mukaan kannattaa varata lämpimät vaatteet, hyvät heijastimet, taskulamppu ja tietysti kosolti seikkailumieltä. Mukana on hyvä olla myös älylaite, jolla voi lukea QR-koodeja tai johon on ladattu QR-koodi sovellus. (Kaupunkiseikkailun QR-koodit on testattu Android-laitteen QR Droid -sovelluksella)

Jos QR-koodin luku ei onnistu, kannattaa kokeilla eri etäisyyksiä tai lisävalaistusta.

Seikkailemaan kannattaa lähteä pimeään aikaan tai vähintään hämärässä. Tehtävänä on kuvavihjeiden perusteella kulkea reitti ja ratkaista eteen tulevat tehtävät ja haasteet. Karttaan on merkitty suuntaa antava reitti, jonka lähettyviltä kaupunkiseikkailun kuvavihjeet on mahdollista bongata. Numeroidut kuvavihjeet löytyvät omina sivuinaan tämän sivuston ylälaidasta tai ylälaidan valikosta.

Ehdotettu lähtö on Finlaysonilla ja kuvat on numeroitu siinä järjestyksessä, että reitti kuljetaan ehdotetusti. Reitin ja tehtävät voi toki suorittaa myös aivan haluamassaan järjestyksessä, mutta mysteerin ratkaisemisen kannalta on suositeltavaa noudattaa ehdotettua järjestystä. Joihinkin kuvarasteihin liittyvät QR-koodit (kuvassa QR-koodin kuva) löytyvät aina kunkin kohteen lähistöltä. Kaupunkiseikkailuun on hyvä varata väh. 1,5 tuntia aikaa. Seikkailu alkaa kuvavihjeestä numero 1 (ks. sivun yläreuna tai valikko). Antoisaa ja hauskaa seikkailuretkeä!

 

 

Kartta: Tampereen kaupungin asemakartta v:lta 1921; Kaupunginarkisto